H.P. van Nunen & Zn. - Groothandel in Snijgroen en verkoop van openhaardhout

Ons snijgroen

Ons snijgroen wordt op verschillende plaatsen van Nederland gesneden, omdat niet elke bodemsoort geschikt is voor de verschillende soorten snijgroen. Zo heeft rhododendron hele zure, humusachtige grond nodig, terwijl eikenblad weer met zandige grond beter uit de voeten kan. Ook laurierblad heeft zo zijn eigen grond nodig. De vele verschillende soorten coniferen hebben een hekel aan zeewind, vandaar dat je deze ook niet veel ziet langs de kust. Zo heeft ieder gewas zijn eigen voorkeur.

Daarom is het voor ons heel belangrijk dat we de soorten snijgroen uit verschillende delen van het land halen, om te zorgen voor een zo goed mogelijke kwaliteit. Wij hebben hiervoor te weinig grond in eigen beheer, waardoor wij deze pachten op verschillende percelen bij gemeentes en privé-instellingen. Ook kopen wij elders snijgroen in, mits de kwaliteit aan onze eisen voldoet.

Vervolgens worden de verschillende soorten groen klaargemaakt voor onze klanten. Zij het ongesorteerd of geselecteerd op lengte. Hiervoor hebben wij al jaren professioneel apparatuur staan om een zo goed en snel mogelijk resultaat te krijgen van de verschillende bladsoorten. Het apparaat verwerkt het ongesorteerde product d.m.v. afkorten, ontbladeren en weer binden in een uniforme kwaliteit. Meestal wordt de lengte van 55 cm aangehouden. Andere lengtes zijn ook mogelijk, mits de machine het toelaat.

De boslijn van Bercomex      

In het najaar, vanaf oktober, hebben wij weer de diverse soorten coniferen. Wij noemen dit ook wel de kerst-coniferen, omdat deze veelvuldig gebruikt worden in advents- en kerststukken. Ook voor de kortere boeketten zijn de coniferen een veel gevraagd artikel, dankzij de verschillende soorten, kleuren en houdbaarheid. Enkele veel gebruikte soorten zijn de Chamaecyparis Obtusa Nana Gracilis en de Juniperus Meyeri. Sommige soorten kunnen het hele jaar door gebruikt en geleverd worden, waaronder de standaard groene en gele coniferen.