H.P. van Nunen & Zn. - Groothandel in Snijgroen en verkoop van openhaardhout

Ons openhaardhout

Klik hier voor de nieuwe producten in ons assortiment

Bij H.P. van Nunen & Zn. verkopen wij los gestorte kuubs. Andere leveranciers werken soms met gestapelde pallets waar meestal 1 of 2 kuub op zit. Wij rekenen altijd: 3 los gestorte kuubs is 2 gestapelde kuubs. Hier ontstaat nog wel eens onduidelijkheid over, maar op deze manier kunt u een goede vergelijking maken met de hoeveelheid en prijs. Een gestapelde kuub is ook veel duurder dan een los gestorte kuub. Verder bezorgen wij altijd met een auto en aanhanger, zodat we ook op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen komen. Als er een auto op kan komen, lukt het ons met de aanhanger ook. We rijden zover als mogelijk is en dan wordt de bestelling van de aanhanger gekipt.

Ons assortiment aan openhaardhout bestaat uit eikenhout, wat aangevuld wordt met berken-, beuken- en hier en daar wat ander loofhout. Vooral het eikenhout is goed om te stoken: het brandt lang en geeft veel warmte af. Het berkenhout is wat zachter en daarom zeer geschikt om de kachel of openhaard aan te maken. Berkenhout geeft ook een hele mooie blauwachtige vlam.
De stammen hout die wij hebben ingekocht, zijn minimaal een half jaar van tevoren al gezaagd. Vanaf eind mei/begin juni beginnen wij met het zagen en kloven van het hout en maken de voorraad voor het komende stookseizoen klaar. Tot eind augustus wordt er gezaagd vanwege onze andere werkzaamheden die dan weer beginnen. Tussendoor wordt er ook nog gezaagd, mits er tijd is, om de voorraad op peil te houden. Zodra het hout bij ons binnen ligt, kan het nadrogen beginnen. Doordat het hout klein gemaakt is en de wind bij ons door de loods heen blaast, drogen de blokken zeer snel.

Voor het afhalen van kleine of grote hoeveelheden bent u elke dag van de week, behalve op zon- en feestdagen, van harte welkom.

Bij Openhaardhout bestellen vindt u meer informatie over het bezorgen en de prijzen.

Betaling geschiedt contant, via iDeal of via een bankopdracht vooraf.
Bankrekeningnummers:
- ABN-AMRO NL53ABNA0478059450
- Rabobank NL67RABO0139501630


Wilt u er zeker van zijn dat u niet voor een gesloten deur staat of voor meer informatie belt u naar: 0162-455002.